Aeon Co2 ласерски гравер за стакло

ласерски гравер за стакло

Ласерски гравер за стакло - стакло-11

СО2 ласерско гравирање на стакло вклучува користење на CO2 ласер за гравирање дизајни или текст на површината на стаклото.Ласерскиот зрак е насочен кон стаклената површина, што предизвикува материјалот да испарува или аблира, создавајќи врежан или замрзнат ефект.CO2 ласерите најчесто се користат за гравирање на стакло бидејќи тие можат да создадат висококвалитетна завршница и можат да гравираат на широк спектар на материјали.

Да гравирастаклото со CO2 ласер, прво мора да се исчисти стаклото за да се отстранат сите нечистотии или остатоци.Дизајнот или текстот што треба да се изгравира потоа се вчитува во софтверот за ласерско гравирање и ласерот се калибрира до правилните поставки за моќност и брзина.Стаклото потоа се става во областа за гравирање и ласерскиот зрак се насочува кон површината за да го гравира дизајнот.Процесот на гравирање може да потрае од неколку минути до неколку часа во зависност од големината и сложеноста на дизајнот.

Квалитетот на гравирањето ќе зависи од моќноста и фокусот на ласерот, како и од квалитетот на стаклото.СО2 ласерското гравирање е способно за производство на фини детали и мазни рабови, што го прави погодно за широк опсег на апликации како што се создавање подароци, награди или знаци.

 

Ласерски гравер за стакло - на шише вино

- Шише вино

Ласерски гравер за стакло - шише за вино

Ласерски гравер за стакло - стаклени чаши

- Стаклена врата/прозорец

- Стаклени чаши или чаши

- Флејти за шампањ

Ласерски гравер за стакло - флејти за шампањ

Ласерски гравер за стакло -Стаклени плочи или рамки, Стаклени плочи

 

Ласерски гравер за стакло - стаклени плочи

Ласерски гравер за стакло- -Вазни, тегли и шишиња

   

Ласерски гравер за стакло - вазни, тегли и шишињаЛасерски гравер за стакло- Божиќни украси,Персонализирани подароци од стакло

Ласерски гравер за стакло - персонализирани подароци од стакло

Ласерски гравер за стакло -Стаклени награди, трофеи

  

Ласерски гравер за стакло - награди за стакло.

Ласерски гравер за стакло -10 придобивки од користење на ласерски гравер за стакло

  1. Прецизност: Ласерските гравери се познати по нивната прецизност и точност, кои овозможуваат сложени дизајни и фини детали да се гравираат на стаклената површина.
  2. Брзина: Ласерските гравери можат брзо да работат, што ги прави погодни за масовно производство или големи проекти.
  3. Разновидност: CO2 ласерски гравери може да се користат за гравирање на широк спектар на материјали, вклучувајќи стакло, дрво, акрилик и многу повеќе.
  4. Безконтактно: Ласерското гравирање е бесконтактен процес, што значи дека стаклото не се допира физички за време на процесот на гравирање, со што се намалува ризикот од оштетување на стаклото.
  5. Приспособливи: Ласерските гравери овозможуваат широк спектар на можности за дизајн, овозможувајќи ви да креирате сопствени подароци, награди или знаци кои се уникатни и персонализирани.
  6. Ефективни: CO2 ласерските гравери имаат ниски трошоци за одржување и долг животен век, што ги прави исплатлива опција за гравирање на стакло.
  7. Висококвалитетна завршница: ласерските гравери на CO2 произведуваат висококвалитетна завршница што изгледа професионално и полирано.
  8. Еколошки: Ласерските гравери не бараат употреба на хемиски средства за офорт, што го прави процесот еколошки.
  9. Безбедно: СО2 ласерското гравирање е безбеден процес бидејќи не вклучува никакви отровни испарувања или прашина, што го прави погоден за внатрешна употреба.
  10. Конзистентност: Ласерските гравери даваат конзистентни резултати, што го олеснува реплицирањето на дизајни или производи.

 

AEON ласерCo2 ласерската машина може да сече и гравира на многу материјали, какохартија, кожа, стакло, акрилик, камен, мермер,дрво, и така натаму.