Најдобар акрилен ласерски секач

Најдобар акрилен ласерски секач

 Најдобар акрилен ласерски секач

Акрилик, исто така наречен органско стакло или PMMA, сите лиени и екструдирани акрилни листови може да се обработат со неверојатни резултати соЕон ласер.Бидејќи ласерското сечење Акрилик со високотемпературен ласерски зрак брзо се загрева и испарува на патеката на ласерскиот зрак, така што најсовремената работ останува со огно полиран финиш, што резултира со мазни и прави рабови со минимална зона погодена од топлина, намалувајќи ја потреба од пост-процес по обработката (Акрилниот лист исечен со CNC рутер обично треба да користи пламен полирач за да го полира за да го направи најсовремениот раб мазен и транспарентен) Така, ласерската машина е совршена за акрилно сечење.

Најдобар акрилен ласерски секач

За акрилно гравирање, предност имаат и ласерските машини, Ласерско гравирање Акрилик со мали точки со голема фреквенција на вклучување и исклучување на ласерскиот зрак, така што може да достигне висока резолуција, особено за фотогравирање.Серијата Aeon Laser Mira со голема брзина на гравирање до 1200mm/s, за оние кои сакаат да постигнат поголема резолуција, имаме RF метална цевка за ваша опција.

Примена на акрилни листови по гравирање и сечење:

Најдобар акрилен ласерски секач- 1. Апликации за рекламирање:

 

 Најдобар акрилен ласерски секач

LGP (лесна водилка)

Табли

 Најдобар акрилен ласерски секач - Табли

Знаци

Архитектонски модел

Стандард/кутија за козметички дисплеј

Најдобар акрилен ласерски секач - арцилен комичен држач1

Најдобар акрилен ласерски секач- 2. Апликации за украсување и подароци:

Акрилен синџир за клучеви/телефон

 Најдобар акрилен ласерски секач

Акрилна футрола/држач за картичка

Најдобар акрилен ласерски секач

Фото рамка/Трофеј

Најдобар акрилен ласерски секач

Најдобар акрилен ласерски секач- 3. Дома:

Акрилни цветни кутии

 Најдобар акрилен ласерски секач - Акрилни цветни кутии

Решетка за вино

 Најдобар акрилен ласерски секач - Полица за вино

Декорација на ѕид (акрилен маркер за висина)

 Најдобар акрилен ласерски секач - Декорација на ѕидови

Козметика/кутија за бонбони

 Најдобар акрилен ласерски секач - 50 парчиња-свадба-облик на бонбони-кутија-бонбони-свадба

AEON ласерCo2 ласерската машина може да сече и гравира на многу материјали, какохартија,кожа,стакло,акрилик,камен, мермер,дрво, и така натаму.