Мермер / Гранит / Жад / Скапоцени камења

Мермер / Гранит / Жад / Скапоцени камења

Мермер_副本

Поради неговата висока густина, мермер, гранит и камен може да се гравираат само со ласер, ласерската обработка на камен може да се изврши со ласер на CO2 од 9,3 или 10,6 микрони.Повеќето камења може да се обработат и со ласер со влакна.Еон ласерот може да гравира и букви и фотографии, ласерското гравирање на камен се постигнува слично како ласерското обележување, но резултира со дополнителна длабочина.Камења со темна боја со еднаква густина обично со подобар резултат на гравирање со повеќе детали за контраст.

оригинално_персонализиран-бел-мермер-тривет

Апликација (само гравирање):

Надгробна плоча

Подароци

Сувенир

Жад

Дизајн на накит

Скапоцени камења

AEON ласерCo2 ласерската машина може да сече и гравира на многу материјали, какохартија,кожа,стакло,акрилик,камен, мермер,дрво, и така натаму.