Хартија

Хартија:

SetHeight600-Point-to-Paper-Marking

СО2 ласерската бранова должина може добро да се апсорбира и од хартијата.Ласерското сечење на хартијата резултира со чист раб со минимална промена на бојата, ласерското гравирање на хартијата ќе произведе неизбришлива површинска ознака без длабочина, бојата на гравирањето може да биде црна, кафена, светло-кафеава во зависност од различната густина на хартијата, помалата густина значи повеќе оксидирана и со потемна боја, посветлата или потемната боја зависи и од обработениот материјал (моќ, брзина, воздушен удар..)

Материјалите базирани на хартија, како што се хартија за лепење, градежна хартија, картон, обложена хартија, хартија за копирање, сите може да се гравираат и исечат со CO2 ласер.

Апликација:

Свадбена картичка

Свадбена картичка

Комплет за модели на играчки

Комплет за модели на играчки

Пила

Пила

3D роденденска честитка

3D роденденска честитка

Божиќна картичка

 Божиќна картичка