Shkume

Shkume

46269-d

Makina lazer AEON është shumë e përshtatshme për prerjen e materialeve me shkumë.Duke qenë se prehet në mënyrë pa kontakt, kështu që shkuma nuk do të ketë dëmtime apo deformime.Dhe nxehtësia e lazerit co2 do të mbyllë skajin gjatë prerjes dhe gdhendjes, në mënyrë që buza të jetë e pastër dhe e lëmuar, gjë që nuk duhet ta ripërpunoni.Me rezultatin e saj të shkëlqyer të prerjes së shkumës, makina lazer përdoret gjerësisht për prerjen e shkumës në disa aplikacione artistike.

Shkumet e bëra nga poliesteri (PES), polietileni (PE) ose poliuretani (PUR) janë të përshtatshme për prerjen me lazer, gdhendjen me lazer.Shkuma përdoret për futjet ose mbushjet e valixheve dhe për vulat.Përveç këtyre, shkuma e prerë me lazer përdoret edhe për aplikime artistike, si p.sh. suvenire ose korniza fotografish.

cnc-shkumë-gërma

Lazeri është një mjet shumë fleksibël: Gjithçka është e mundur, nga ndërtimi i prototipit deri te prodhimi në seri.Ju mund të punoni drejtpërdrejt nga programi i projektimit, i cili është shumë i rëndësishëm veçanërisht në fushën e prototipizimit të shpejtë.Krahasuar me procesin kompleks të prerjes me avion uji, lazeri është dukshëm më i shpejtë, më fleksibël dhe më efikas.Prerja e shkumës me një makinë lazer do të prodhojë skaje të shkrirë dhe të mbyllura pastër.