6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Донесувањето одлуки е секогаш многу тешко.Кога сакате да купите нешто што не го знаете и мора да потрошите голема сума пари, тоа е потешко.Па, изборот на машина за ласерско гравирање и сечење е уште потешко.Еве ги6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење.

1.Работната големина што ви требаше- 6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Ласерски гравер или секач доби различни големини.Типични работни области се:300*200mm/400mm*300mm/500*300mm/600*400mm/700*500mm/900*600mm/1000*700mm/1200*900mm/1300*900mm/600*400mm/700*500mm/900*600mm/1000*700mm/1200*900mm/1300*900mm/No100mm, ако ви кажам. продавачот, 5030/7050/9060/1390 итн, тие ќе знаат каква големина ви треба.Работната големина што ви е потребна се одлучува според големината на материјалот што ќе ја исечете или гравирате.Измерете ги материјалите со кои најчесто работите и запомнете, никогаш не погрешите со поголема големина.

работна површина

2. Ласерска моќ што ви треба -6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Се однесува на моќноста на ласерската цевка.Ласерската цевка е јадрото на ласерската машина.Типични ласерски моќи се 40W/50W/60W/80W/90W/100W/130W/150W.Зависи од тоа какви материјали сакате да исечете и која е дебелината на вашиот материјал.Исто така, зависи од брзината што сакате да ја намалите.Ако сакате побрзо да сечете на материјали со иста дебелина, поголемата моќност ќе ви помогне да го сфатите тоа.Нормално, машината со мала големина ќе инсталира само помали цевки за напојување, бидејќи ласерската цевка мора да има одредена должина за да дојде до одредена моќност.Ако е премногу краток, не може да достигне повисока сила.Ако не сте сигурни колку ласерска моќ ви е потребна, можете да му кажете на продавачот името и дебелината на материјалот, тој ќе ви ги препорача соодветните.

ласертуб

 

lasertube_aeonlaser.net

 

Врска помеѓу должината и моќноста на ласерската цевка:

 

Модел

Номинална моќност (w)

Врвна моќност (w)

Должина (мм)

Дијаметар (мм)

50w

50

50-70

800

50

60w

60

60-80

1200

50

70w

60

60-80

1250 година

55

80w

80

80-110

1600 година

60

90w

90

90-100

1250 година

80

100w

100

100-130

1450 година

80

130w

130

130-150

1650 година

80

150w

150

150-180

1850 година

80

ЗАБЕЛЕШКА: Различен производител произведува ласерска цевка со различна максимална моќност и различна должина

 

3.Простор што треба да ја поставите машината -6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Ако имате многу простор да ја сместите машината за ласерско гравирање и сечење, секогаш набавете поголема, наскоро ќе бидете зависни од машината и ќе сакате да правите некои поголеми проекти.Најпрво би можеле да ја добиете димензијата на машината што ќе ја купите и да го измерите просторот каде што сакате да ја инсталирате машината.Не верувајте на фотографиите, машината може да биде голема кога ќе ја видите реално.

Ве молиме погрижете се да ја добиете големината, должината, ширината и висината на машините.

AEON Laser нуди десктоп машини и машини од комерцијална класа.

Десктоп co2 ласерска машина за гравирање и сечење -Серија МИРА

Ласерот AEON MIRA обезбедува максимална брзина до 1200 mm/s, забрзување 5G

*Паметен компактен дизајн.Чилер, помош за воздух, вентилатор се сите вградени.Доста просторно ефикасен.

*Ниво на ласерски производ од класа 1.Побезбедно од другите.

* Технологија „CleanPack“ за бесплатно одржување.Го намалува одржувањето на системите за движење за најмалку 80%

МИРА ДЕСКТОП ЛАСЕРСКА МАШИНА И МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ

Модел МИРА5 МИРА7 МИРА9
Работна област 500*300мм 700*450мм 900*600мм
Ласерска цевка 40 W (стандарден), 60 W (со продолжувач на цевки) 60W/80W/RF30W 60W/80W/100W/RF30W/RF50W
Z Висина на оската Прилагодлив 120 mm Прилагодлив 150 mm Прилагодлив 150 mm
Воздушна помош Вградена воздушна пумпа од 18 W Вградена воздушна пумпа од 105 W Вградена воздушна пумпа од 105 W
Ладење Вградена пумпа за вода од 34 W Чилер за вода со ладење со вентилатор (3000). Чилер за компресија на пареа (5000) за вода
Димензии на машината 900мм*710мм*430мм 1106мм*883мм*543мм 1306мм*1037мм*555мм
Нето тежина на машината 105 кг 128 кг 208 кг

 

4.Буџет -6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Секако, многу е важно колку пари планирате да потрошите.Зависи од која класа на машини сакате.Има евтини цени на машините од 300 до 50000 американски долари.Парите секогаш се важни.

5.Проекти што би сакале да ги правите -6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Ако сакате да исечете повеќе, потребен ви е ласер со поголема моќност и голема големина, брзината на движење нема да биде толку важна.Ако гравирате повеќе, брзината на машината ќе биде поважна.Се разбира, луѓето секогаш сакаат да добијат работа се завршени побрзо, што значи време и пари.Има и машини кои се грижеа и за гравирање и за сечење, како машините AEON Laser MIRA и NOVA.

6.Бизнис или хоби -6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење

Ако само сакате да научите нешто и како машина за хоби, набавете си евтин кинески К40.Ова ќе биде добар учител за вас.Но, бидете подготвени да научите и како да го поправите тоа, LOL.Ако сакате да работите, купете машина со комерцијална марка, изберете добар реномиран продавач кој нуди одлична услуга после продажбата.AEON Laser обезбедува секаков вид на CO2 ласерски машини за гравирање и сечење од хоби до комерцијални машини со висок квалитет.Проверете кај нивниот продавач или дистрибутер, никогаш нема да погрешите.

И на крај, ласерот е фасцинантен електричен алат за вашиот бизнис или работа, а исто така е опасен, безбедноста е секогаш важна.Лесно се запали или изгоре.Зрачењето и токсичниот гас исто така не можат да се занемарат.

Погрижете се да земете во предвид дека машината што ќе ја изберете има доволно безбедносни уреди и размислете каде е направен токсичниот гас што ќе го исцрпите.Доколку е потребно, купете со него аспиратор за чад.

AEON нуди професионална безбедност

1. Главниот прекинувач за напојување етип на заклучување, што ја спречува машината од оние неовластени лица кои управуваат со машината.

2. Копче за итни случаи (Во случај на итност, само притиснете го копчето и машината ќе престане да работи).

 

Овие се6 фактори што мора да ги знаете пред да купите машина за ласерско гравирање и сечење.AEON Laser нуди видови висококвалитетни co2 ласерски машини за гравирање и сечење од хоби до комерцијални, со поголема брзина, најдобра услуга по продажбата.Според упатството за купување за да го изберете совршениот за вашата потреба.


Време на објавување: 24-12-2021 година
на